Det är skillnad på hur män och kvinnor tänker.

kommunikationDet är skillnad på hur män och kvinnor tänker, det är faktiskt bevisat. Detta leder gärna till att vi missförstår varandra helt i onödan. Män är så kallade projekttänkare. De startar ett projekt och kan inte påbörja eller göra någonting annat förrän detta projekt är avslutat och klart.

Detta kan om man hårdra det innebära att under en hektisk vardagsmorgon när hela familjen ska göra sig klara för att komma iväg till skola, jobb och dagis så sitter mannen i familjen och läser tidningen. Frun i huset påpekar att tiden är knapp och det är mycket som ska ordnas innan de kan ge sig iväg. Hon får ett jakande svar på att han håller med, men han fortsätter att läsa tidningen. Det frun i huset egentligen vill och menar är att mannen ska lägga ifrån sig tidningen och hjälpa till med bestyren. Detta kommer inte att ske, eftersom mannen har startat ”projektet läsa tidningen” så han kommer inte påbörja ett annat projekt innan han är klar med det projekt han håller på med.

Det som man behöver göra som kvinna är att specificera exakt VAD som ska ingå i det projektet som mannen startar. Som t ex om kvinnan vill att mannen ska dammsuga så behöver hon tala om att hon menar bakom soffan, under mattor samt att han ska plocka undan saker från golvet. Annars kan det mycket väl vara så att mannen endast dammsuga de ytor som han kommer åt utan att lyfta eller flytta på någonting, vilket kommer leda till att kvinnan blir irriterad. Så det är alltså viktigt att tala om vad det projekt ska innehålla.

Kvinnor har en helt annan typ av tänkande, de har många bollar i luften hela tiden. När en kvinna ska dammsuga så går hon och plockar med saker som inte ligger på rätt plats på väg till dammsugaren. När hon ändå går förbi tvättstugan så lägger hon in en ny maskin tvätt, plockar undan den rena tvätten, ser en blomma i sovrummet som är torr och vattnar den, plockar fram en duk hon vill ha på köksbordet istället och sedan börjar hon dammsuga.

Detta beteende gör män tokiga eftersom de tycker att hon gör allt annat än det hon ska, dvs dammsuga. Så genom att skapa en större förståelse för varandras olikheter kan vi förbättra vår kommunikation och på så sätt få ett bättre samarbete.

Detta klippet visar ganska tydligt hur olika vi är.

(Visited 210 times, 1 visits today)